Spotkanie z autorami książki „Moja babcia gotowała dla Gierka”
Podczas Rybnickich Dni Literatury 16 października o godz. 15.00 czeka nas sentymentalne spotkanie z kuchnią śląską. halo! Rybnik będzie gościć autorów książki „Moja babcia gotowała dla Gierka”.
Halo! Rybnik
RybnikZapraszamy na pokaz gotowania wybranych dań śląskich z najnowszej książki rybniczan Aleksandra i Anny Szojerów. Na tle opowieści z czasów PRL-u posmakujemy „kulanych” dań autorów w wydaniu tradycyjnym i współczesnym. Dowiemy się też, co zachwyca w naszej kuchni inne narody. Autorzy książki z rodziną odpowiedzą na pytania i podpiszą egzemplarze książki, które będzie można nabyć na miejscu.
Aleksander Szojer – rybniczanin i podróżnik. Odkrywa regionalne potrawy i ludzi, którzy je przyrządzają. Relacje ze swoich wojaży, przepisy oraz kulinarne podpowiedzi publikuje w „Kukbuku” oraz na posmakujswiata.pl. Wraz z Anną Jassem wydali w 2020 r. „Japoński rok od kuchni – przewodnik po domowej kuchni i zwyczajach Japończyków”. Zawodowo pomaga wyjść z kryzysu jako terapeuta i trener.
Anna Szojer – emerytowana krawcowa i handlowiec, która niestrudzenie gotuje i piecze dla całej rodziny.
Obowiązują zapisy: halorybnik@gmail.com
źródło: halo! Rybnik
Najnowsze komentarze