Kaczka sous vide
To temat tegorocznej Śląskiej Jesieni Kulinarnej, która odbędzie się w środę 9 listopada w Zespole Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim
To już VI edycja konkursu gastronomicznego „VI Śląska Jesień Kulinarna w Ekonomiku”. W tym roku tematem przewodnim jest „Śląska kaczka sous vide”, a konkurs zyskał rangę międzynarodową w związku z uczestnictwem drużyn z czeskiej Stonavy, Świnoujścia, Tczewa, Katowic, Ornontowic, Wisły, Jastrzębia Zdroju, Rybnika, Rydułtów, Wodzisławia Śl., Tychów oraz uczniów z gimnazjum w Marklowicach. Jak co roku prowadzącym jest wybitny śląski kucharz Remigiusz Rączka, znanym m.in. z programów Telewizji Polskiej.
Otwarcie przewiduje się na godzinę 9.15, a ok godz. 12.30 planowane jest zakończenie i podsumowanie konkursu.
Konkurs organizowany jest w ramach projektu INTERREG V-A „Wspólnie poznajemy świat”, jest to działanie IV „Szkoła innowacyjnego gotowania”.
Najnowsze komentarze