Posłował młodzieży
Znany dotąd jako utalentowany plastyk Grzegorz Tomasiak reprezentował Rudy na tegorocznej X Sesji Sejmu Dzieci i Młodzieży.
Grzegorz, który od września będzie uczył się w klasie maturalnej liceum (SMS) napisał pracę na temat „Jestem cząstką społeczeństwa, więc mam prawo i obowiązek tworzenia własnego wizerunku Polski”. Pracę z WOS-u oddałem w ostatniej chwili i nawet nie liczyłem na to, że zostanie tak wyróżniona - przyznaje Tomasiak. W Warszawie mieszkaniec Rud spędził dwa dni w hotelu „Annopol” i widział na żywo m.in. Józef Oleksego i Marka Belkę.
Grzegorz Tomasiak skrzętnie dokumentuje swoje osiągnięcia na przestrzeni ostatnich lat. Namówił go do tego brat. Segregator jest coraz grubszy, a dominują wyróżnienia i dyplomy z konkursów plastycznych, nawet międzynarodowych. Na zdjęciu jest z Elżbietą Biskup, dyrektor Młodzieżowego Domu Kultury, gdzie na zajęcia uczęszcza licealista. (ma.w)
Grzegorz Tomasiak skrzętnie dokumentuje swoje osiągnięcia na przestrzeni ostatnich lat. Namówił go do tego brat. Segregator jest coraz grubszy, a dominują wyróżnienia i dyplomy z konkursów plastycznych, nawet międzynarodowych. Na zdjęciu jest z Elżbietą Biskup, dyrektor Młodzieżowego Domu Kultury, gdzie na zajęcia uczęszcza licealista. (ma.w)
Najnowsze komentarze