Dzisiaj artykuł w prasie o tym czego nie jedzą lekarze onkolodzy: "Produkty, których unikają onkolodzy – przetwory mięsne Przetwory mięsne, których spożywanie zwiększa ryzyko zachorowania na nowotwór, to na przykład: bekon, kiełbasy, parówki, wędzone szynki. W 2015 roku opublikowano artykuł pod tytułem „Carcinogenicity of consumption of red and processed meat”, który został przygotowany przez dwudziestodwuosobową grupę naukowców, stwierdzający, że jedzenie 50 g przetworzonego mięsa dziennie zwiększa ryzyko zachorowania na raka jelita grubego o 18 proc. Aby optymalnie zadbać o swój organizm, warto zredukować spożywanie tego typu pokarmów do minimum, a najlepiej zupełnie wykreślić je ze swojej diety. Zdrowe sposoby przyrządzania produktów odzwierzęcych to pieczenie i gotowanie."
Napisany przez ~jestemrad, 08.06.2022 12:14
Najnowsze komentarze