Barbara Magiera nadal burmistrzem
RADLIN Według nieoficjalnych danych burmistrzem Radlina nadal będzie Barbara Magiera, która rządzi miastem niezmiennie od 1997 r. W głosowaniu uzyskała 58,22 % poparcia (otrzymała 4059 głosów), pokonując tym samym kontrkandydatkę.
Beata Klima zdobyła 41,78%. (otrzymała 2913 głosów). Frekwencja wyborcza w Radlinie wyniosła 53,34 proc. W nowej radzie zasiądzie 10 radnych z komitetu burmistrz KWW Radlin Naszym Domem, 4 radnych wprowadzi KWW Radlin-Nowe Rozdanie, w tym radną zostanie Beata Klima, która kandydowała również do rady gminy. Jednego radnego wprowadzi KWW Odpowiedzialni.
(juk)
Barbara Magiera - 58,22%
– Wszystko wskazuje na to, że przez następne lata będę miała zaszczyt pracować dla Radlina i radlinian jako burmistrz naszego miasta. Serdecznie dziękuję w pierwszej kolejności tym wszystkim, którzy w niedzielę wzięli udział w wyborach samorządowych. Bez względu na to kogo poparli swym głosem. Dzięki Wam demokracja na poziomie samorządowym ma się bardzo dobrze a społeczeństwo obywatelskie jest tu faktem. Dziękuje tym mieszkańcom, którzy zaufali mojej osobie i mojemu komitetowi. To pokazuje, że radlinianie doceniają kierunek rozwoju miasta przyjęty przez nas a nasza wizja zmiany Radlina na lepsze odpowiada społecznym po
trzebom. Dziękuje kandydatom z komitetu Radlin Naszym Domem za wspólną pracę, nie tylko w czasie kampanii wyborczej. Dziękuję również wszystkim naszym mieszkańcom startującym w wyborach. Mojej kontrkandydatce dziękuję za wspólne zmagania wyborcze i gratuluję wyniku. Mam nadzieję na dobrą współpracę w dalszych latach. Przed nami kolejne lata pracy na rzecz Radlina. Już dziś zapraszam wszystkich zaangażowanych w kampanię wyborczą do współuczestnictwa w życiu społecznym miasta. Wszyscy bowiem tworzymy to miasto i wszyscy stanowimy jego ważną część. Jesteśmy naprawdę jedną wielką drużyną. Dziękuję wszystkim mieszkańcom. Ja i mój zespół już zabieramy się do pracy.
Beata Klima - 41,78%
– Składam serdeczne podziękowania wyborcom, którzy zaufali mojej osobie i oddali na mnie swój głos w wyborach samorządowych na burmistrza Radlina. Tak duży dowód zaufania to dla mnie wielki zaszczyt i wielkie zobowiązanie. Znaczy to, że moje poglądy na sytuację w mieście wyrażane w kampanii oraz mój program zyskały akceptację. Dziękuję za liczne gesty, dobre słowa, okazywaną sympatię i wsparcie w czasie kampanii. Wierzę, że nasza praca uświadomiła mieszkańcom, jakich zmian potrzebuje Radlin, aby mógł się rozwijać. Zapewniam, że nadal będę służyła Państwu swoją pracą, wiedzą i doświadczeniem. Z szacunkiem przyjmuję wyniki wyborów i gratuluję wygranej mojej kontrkandydatce.
Rada miejska Radlin
KWW Radlin Naszym Domem
- Stefan Lukoszek
- Piotr Hetman
- Wiesław Polnik
- Ewa Trzeciok N
- Ewa Szulik
- Adam Cyran
- Agata Strójwąs
- Joanna Fejkiel
- Barbara Surma N
- Gabriela Chromik