Sobota, 23 listopada 2024

imieniny: Adeli, Klemensa, Orestesa

RSS

Podziękowania dla nowin wodzisławskich

08.03.2016 00:00 red

List do redakcji

Ja niżej podpisany Jan Pietzuch chciałbym Panu podziękować z całego serca za artykuł „Węglem i drewnem też można palić czysto w starym kotle” z 17.11.2015 r. Dwa dni później w dniu moich urodzin dokonałem rozpalenia kotła (pieca w centralnym ), zamiast jak zwykle od 30 lat rozpalania od dołu rozpaliłem od góry. Przy odrobinie cierpliwości udało się i to bardzo dobrze. Tak jak pan pisze można zaoszczędzić około 30 proc. opału. W szczegółowej instrukcji palenia od góry dowiedziałem się jak palić na okrągło. Panie redaktorze, przy rozpalaniu „od góry” można obniżyć emisję pyłów. Nie tylko sąsiedzi stwierdzili ale ja też. Poznałem i zrozumiałem filozofię ekonomicznego ogrzewania, że istotne jest utrzymanie w miarę stałej, komfortowej temperatury w domu, a dom mam bardzo duży. Dzięki pańskiej informacji i instrukcji człowiek zyska na zdrowiu, czasie i węglu.

Jan Pietzuch

Bardzo dziękuję za pańskie słowa. Cieszę się, że skorzystał pan z wciąż mało znanej metody palenia. Nadmieniam, że dokładna instrukcja palenia w piecu od góry znajduje się na stronie czysteogrzewanie.pl.

Artur Marcisz

• Numer: 10 (799)
  • Data wydania: 08.03.16
Czytaj e-gazetę