Jak sprzedawać regionalny produkt
GORZYCE – Szkolenie dla kucharzy i restauratorów
Lokalna Grupa Działania „Morawskie Wrota” zaprasza do udziału w szkoleniu żywnościowym pod nazwą „Z pokolenia na pokolenie”.
Temat szkolenia będzie dotyczył zalet tradycyjnej kuchni i jej produktów, poszukiwania oryginalnych przepisów a także tworzenia produktu lokalnego. Ponadto uczestnicy szkolenia dowiedzą się jak wykreować taki produkt, i jakie podejmować działania marketingowe, by skutecznie go sprzedawać. Poruszona zostanie również promocja dobrych praktyk związanych z wytwarzaniem żywności, rejestracją i certyfikacją produktów oraz z zakresu prawnych regulacji wynikających z wprowadzenia na rynek produktów lokalnych czy tradycyjnych.
Szkolenie poprowadzi dr Grzegorz Russak, kucharz, gawędziarz, prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego. Zajęcia odbędą się 8 lutego od godz. 15.00 do 20.00 i 9 lutego od godz. 10.00 do 14.00 w Gościńcu Rex w Olzie, przy ul. Słonecznej 1. LGD przyjmuje zgłoszenia do 31 stycznia. Wystarczy zgłoszenie mailowe na adres biuro@morawskie–wrota.pl lub telefoniczne pod nr 32-451-50-34.
(art)
Najnowsze komentarze