Wysłali w niebo życzenia dla Polski
„Droga Polsko moja, w Bogu droga Twoja. Jednak my życzymy Ci rozsądnych polityków, pisarzy, pieśniarzy, o których każdy marzy, sporo sukcesów, niedopalaczowych sukcesów”. To treść życzeń napisana przez Tomka Jurę z Gimnazjum nr 1. Był on wśród uczniów wodzisławskich szkół, którzy w środę 10 listopada przyszli na rynek, by złożyć Polsce życzenia. Akcję po raz trzeci zorganizował urząd miasta we współpracy ze szkołami. Tradycyjnie dziesiątki białych i czerwonych balonów z przypiętymi życzeniami powędrowało w niebo. Młodzież bawiła się także przy dźwiękach zespołu Chemical Garage.
(raj)
---
Oliwer Podeszfa z Gimnazjum nr 1
Życzę Polsce wszystkiego co najlepsze, dlatego z kolegami przyszedłem na rynek w przeddzień Święta Niepodległości. Jest świetna zabawa.
Tomasz Jura z Gimnazjum nr 1
Napisałem wierszem życzenia, ponieważ sprawę traktuję bardzo poważnie. Zachęcili mnie do tego nauczyciele. Cieszę się, że taka akcja ma miejsce w Wodzisławiu.
Ania Nowotny z Gimnazjum nr 2
Życzę Polsce uczciwych ludzi i bogactwa. Ważny jest oczywiście pokój i dobre stosunki z innymi krajami, dzięki którym współpraca międzynarodowa może się rozwijać.
Najnowsze komentarze