Ciężarówki blokują drogę
Kierowcy przejeżdżający ul. Rybnicką tracą czas. Drogę blokują samochody ciężarowe oczekujące na załadunek węgla.
Największy problem występuje w godzinach porannych, gdy wielu mieszkańców dojeżdża do pracy. Pracuję w radlińskiej koksowni. Zaczynam pracę o godz. 6.00. Nieraz się już spóźniłem. Ostatnio 40 minut. Na wysokości wagi węglowej napotkałem na straszny korek i zawróciłem. Dojechałem do Radlina przez Głożyny – mówi jeden z mieszkańców Wodzisławia. Denerwują się również kierowcy ciężarówek oczekujących w kolejce na załadunek. Dlaczego nie zrobią tutaj porządku? My za postój na ulicy dostajemy mandaty, a nikt się nie zastanawia, gdzie mamy się podziać. Tutaj nie ma dla nas miejsca – twierdzi Zbysław Rapior ,transportowiec z Rawicza.
Bożena Nauman, główny specjalista w dziale marketingu Koksowni Radlin wyjaśnia, że tłok na drodze spowodowało niespotykane dotąd zainteresowanie kupnem węgla. Z pewnością związane jest to z ostrą zimą. Sprzedajemy dziennie 3,5 tony węgla. Od czwartku (9 lutego) wagowe będą pracować o godzinę wcześniej, by te samochody mogły podjechać bliżej i przygotować się do załadunku. Mam nadzieję, że to usprawni ruch na ul. Rybnickiej – dodaje Bożena Nauman.
(raj)
Najnowsze komentarze